طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

تصوير : http://up.younesfun.ir/view/1784123/8772331934.gif
محل تبلیغات محل تبلیغات

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

نویسنده : ، موضوع : آشپزی و تغذیه , آموزش انواع غذاها , سه شنبه 03 فروردين 1395 , 12:24 ارسال شده ,

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

منشأ کیک اسفنجی از اسفنج دریایی است

 

تاریخچه کیک اسفنجی:

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌ دهد. در کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌ شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگامی که کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌ های هوایی تشکیل شده‌است.

 

خواص کیک اسفنجی:

کیک اسفنجی یکی از غنی‌ ترین کیک‌ ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌ های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی - اروپایی به شمار می‌آید. کیک‌ های غیر چرب یا کیک‌ های فوم به نام کیک‌ های اسفنجی نیز خوانده می‌ شوند.


مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی:

   تخم مرغ 4 عدد
  آرد     1 و 2/1 فنجان یا 180 گرم
 شکر 4/3 فنجان + 4/1 فنجان، مجموعا 150 گرم
روغن 5 قاشق غذاخوری
وانیل 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
 شیر   5 قاشق غذاخوری

 

 طرز تهیه کیک اسفنجی:

دستور پخت کیک اسفنجی,اموزش کیک اسفنجی,روش پخت کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیک های اصلی در شیرینی‌ پزی آمریکایی به شمار می‌آید

 

 مرحله اول پخت کیک اسفنجی:

قبل از هر چیز فرتان را روشن کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود.

 

 مرحله دوم تهیه کیک اسفنجی:

آرد و بکینگ پودر و نمک را باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است. معمولا آرد را روی مایع کیک مستقیم الک می کنیم. برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم  بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا می کنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند. در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید.


مرحله سوم از نحوه درست کردن کیک اسفنجی:

زرده ها را حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند. حالا وانیل و 4/3 فنجان شکر را به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشود. بعد هم روغن و شیر را اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک را که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید.

 

بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید .

 نکته های کیک اسفنجی,طرز تهیه کیک اسفنجی,کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی تقریبا 20-25 دقیقه ای می پزد

 

چهارمین مرحله از آموزش کیک اسفنجی:

مقداری از آرد را بریزید و با دور آروم همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را بگذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند. بعد مقداری دیگه از آرد را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود. همانطور که بالا گفتم خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله آرد را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند.


مرحله پنجم از روش پخت کیک اسفنجی:

حالا میرویم سراغ سفیده ها. سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود. بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود.


مرحله ششم تهیه کیک اسفنجی ساده:

سفیده را روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم. حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است).

 

مرحله هفتم:

بعد هم کف قالب 25 سانتی را چرب کنید و یا اگر خواستید کاغذ روغنی بگذارید و مایع را در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود.

 

مرحله هشتم و آخرین مرحله از پخت کیک اسفنجی:

بگذارید در فر در دمای  170 - 180 دجه سانتی گراد تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا 20-25 دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد.

 

 تزیین کیک اسفنجی:

اموزش کیک اسفنجی,نکته های کیک اسفنجی,تزیین کیک اسفنجی

 تزیین کیک اسفنجی با انار

 
معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌ شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا  انواع میوه ترکیب می‌ شود.

محل تبلیغات
آواتار نویسنده

درباره نویسنده :

توضیحی درباره نویسنده سایت

مطالب مرتبط

کاسرول برنج و گوشت با سس سالسا

کاسرول برنج و گوشت با سس سالسا

طرز تهیه سوپ جو و معرفی انواع سوپ جو

طرز تهیه سوپ جو و معرفی انواع سوپ جو

طرز تهیه نان شکم پر با خمیر جادویی

طرز تهیه نان شکم پر با خمیر جادویی

طرز تهیه برش های شکلاتی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی

طرز تهیه برش های شکلاتی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی

طرز تهیه کوکو بادمجان

طرز تهیه کوکو بادمجان

طرز تهیه ماکارونی با پنیر و گوجه فرنگی

طرز تهیه ماکارونی با پنیر و گوجه فرنگی

طرز تهیه هات چاکلت با نعنا و دارچین

طرز تهیه هات چاکلت با نعنا و دارچین

طرز تهیه مرغ سرخ شده با برنج

طرز تهیه مرغ سرخ شده با برنج

طرز تهیه مرغ خامه ای ایتالیایی

طرز تهیه مرغ خامه ای ایتالیایی

طرز تهیه سس آلفردو

طرز تهیه سس آلفردو

طرز تهیه ساندویچ گوشت ایتالیایی

طرز تهیه ساندویچ گوشت ایتالیایی

طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی غذای اصفهانی

طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی غذای اصفهانی

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و شوید

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و شوید

طرز تهیه خورش آلو و قیسی

طرز تهیه خورش آلو و قیسی

طرز تهیه شامی نارنجی

طرز تهیه شامی نارنجی

طرز تهیه کیک مخملی قرمز مخصوص ولنتاین

طرز تهیه کیک مخملی قرمز مخصوص ولنتاین

طرز تهیه ترشی پیاز سفید

طرز تهیه ترشی پیاز سفید

طرز تهیه ریزوتو مرغ و قارچ

طرز تهیه ریزوتو مرغ و قارچ

طرز تهیه سالاد پرتقال و لبو

طرز تهیه سالاد پرتقال و لبو

طرز تهیه پاستای فاگیولی

طرز تهیه پاستای فاگیولی

طرز تهیه شامی مرغ کنجدی

طرز تهیه شامی مرغ کنجدی

طرز تهیه خورش آلو اسفناج ، به روش گیاهخواری

طرز تهیه خورش آلو اسفناج ، به روش گیاهخواری

طرز تهیه عصاره مرغ

طرز تهیه عصاره مرغ

معجونی معجزه آسا برای نجات سیگاری ها

معجونی معجزه آسا برای نجات سیگاری ها

طرز تهیه املت لقمه ای

طرز تهیه املت لقمه ای

طرز تهیه شیرینی رژیمی بدون آرد و روغن

طرز تهیه شیرینی رژیمی بدون آرد و روغن

طرز تهیه خورش فسنجان با رب ازگیل

طرز تهیه خورش فسنجان با رب ازگیل

طرز تهیه بال کبابی مرغ با سس عسل و زنجبیل

طرز تهیه بال کبابی مرغ با سس عسل و زنجبیل

طرز تهیه اکبر جوجه اصل و خوشمزه

طرز تهیه اکبر جوجه اصل و خوشمزه

طرز تهیه شکلات مارسیپانی

طرز تهیه شکلات مارسیپانی

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

تمامی حقوق متعلق به همین سایت میباشد و کپی برداری از مطالب با ذکر منبع مجاز میباشد .