چگونه ترشی مخلوط خانگی درست کنیم

تصوير : http://up.younesfun.ir/view/1784123/8772331934.gif
محل تبلیغات محل تبلیغات

چگونه ترشی مخلوط خانگی درست کنیم

نویسنده : ، موضوع : آشپزی و تغذیه , انواع مربا و ترشیجات , دوشنبه 16 شهريور 1394 , 1:0 ارسال شده ,

چگونه ترشی مخلوط خانگی درست کنیم

ظروف ترشی را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید


ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذاهای ما ایرانیان است، که انواع مختلفی دارد و قومیتهای مختلف بنا به ذائقه و موادی که در دسترسشان بوده و اصولا برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده از آنها در غیر فصل رویش اقدام به تهیه ی ترشی می کرده اند. البته همه ی اقوام و ملیتهای مختلف در سراسر جهان ترشی های مخصوص خودشان را دارند. ما برایتان یک نمونه دیگر از ترشی مخلوط را شرح دادیم.

مواد لازم برای ترشی مخلوط

 گل کلم 1/5 کیلوگرم
 برگ کلم  0/5 کیلوگرم
 سبزی معطر پاک کرده  0/5 کیلوگرم
 فلفل دلمه ای متوسط 3 عدد
کرفس خرد شده 0/5 کیلوگرم
لوبیا سبز خرد شده 250 گرم
هویج خرد شده 0/5 کیلوگرم
سیر 2 بوته
فلفل سبز تند 3 یا 4 عدد
بادمجان 1 کیلوگرم
پیاز ریز 0/5 کیلوگرم
موسیر خشک 100 گرم
سیب زمینی ترشی 0/5 کیلوگرم
نعنای خشک 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه لازم
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری
سرکه به اندازه لازم


مواد لازم برای ادویه ترشی

 پودر گلپر 100 گرم
 پودر تخم گشنیز 50 گرم
 پودر زیره سبز 50 گرم
 ریشه جوز بویا ( پودر شده) 25 گرم
جوز رنده شده 2 عدد
دارچین یک قاشق سوپخوری
فلفل سیاه یک قاشق سوپخوری
فلفل سبز یک قاشق سوپخوری
پودر رازیانه 50 گرم

 

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی

استفاده از همه ی سبزیجاتی که به عنوان مواد لازم در ابتدا آورده ایم یا کم و زیاد کردن هر کدام به سلیقه و ذائقه ی شما بستگی دارد. مثلا شاید شما از سیب زمینی ترشی، فلفل دلمه ای، لوبیا سبز یا برگ کلم در ترشی استفاده نکنید و دوست داشته باشید مقدار بادمجان و هویج در ترشی شما بیشتر باشد. البته توصیه ی ما برای استفاده از کرفس نیز برای این مقدار مواد در حد یکی دو ساقه و صرفا برای دادن عطر به ترشی است.

‎ همه ی موادی را که برای استفاده در ترشی تدارک دیده اید تمیز بشویید.

در شستن گل کلم دقت و وسواس کافی به خرج دهید چون ممکن است لا به لای ساقه ها و زیر گلهای زیبای آن کرم وجود داشته باشد.

همه ی مواد را که شسته اید در سبد قرار دهید تا آب اضافه ی آن برود.

‎ اگر نتوانستید پیاز ریز تهیه کنید می توانید پیاز های معمولی را خرد کرده و در ترشی استفاده کنید اما پیاز ریز ترشی شما را زیباتر می کند. برای اینکه پوست پیازهای ریز راحتتر کنده شود آنها را مدت کوتاهی در آب بخیسانید.

‎ تمام مواد جز پیاز ریز را در اندازه های دلخواه خرد کنید. هر قدر اندازه ها کوچکتر باشند ترشی سریعتر می رسد.
مواد را در دستمالهای تمیز و در مکان مناسب که دور از گرد و غبار و دیگر آلودگی ها باشد کاملا پهن کنید تا خشک شوند.

‎ از آنجایی که بادمجان طعمی تلخی دارد برای اینکه طعم ترشی شما بهتر شود بعد از خرد کردن بادمجانها (نیازی به کندن پوست بادمجان نیست) آنها را در سرکه بجوشانید. نیازی به استفاده از سرکه ی طبیعی نیست چون بعد از جوشاندن بادمجان ها باید سرکه را دور بریزید. یادتان باشد یکی دو جوش کافی است و گرنه بادمجانها متلاشی شده و خراب می شوند. بادمجانها را پس از جوشاندن در سبدی که کاملا خشک و تمیز باشد ریخته و روی آن سینی و وسیله ی نسبتا سنگینی قرار دهید تا طی حدود 12 تا 24 ساعت آب اضافی آن خارج شود.

استفاده از سیر را در ترشی توصیه نمی کنیم اما موسیر عطر بهتری دارد.
برای استفاده از موسیر، موسیرها را در مقدار زیادی آب خیس کنید و طی 24 ساعت حداقل 3 مرتبه آب آن را عوض کنید و اگر نیاز به پاک کردن دارند آنها را پاک کنید. وقتی آب موسیرها در آبکش رفت آنها را در پارچه ی تمیزی پهن کنید تا خشک شوند.

اگر سبزی خشک در دسترس دارید استفاده از آن ایده آل است و بهتر نیز در ترشی پخش می شود ولی اگر از سبزی تازه استفاده می کنید دقت کنید کاملا تمیز و خشک باشند.
سبزی ترشی معمولا سبزیجات معطری مانند ترخان، مرزه و نعناع می باشد.

وقتی همه ی مواد کاملا خشک شدند زمان ریختن ترشی فرا رسیده است.
برای اینکه همه ی مواد مخلوط شوند از یک ظرف یا پارچه ی تمیز و بزرگ استفاده کنید. یا به تدریج و لایه لایه مواد را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید.

وقتی مواد را در ظروف مورد نظرتان ریختید شروع به ریختن سرکه کنید تا جایی که سرکه کامل روی مواد را بگیرد.
توجه کنید در روزها و دو هفته ی اول به ترشی سر بزنید و اگر روی آن خالی شده بود دوباره سرکه بریزید تا مواد رویی خشک نمانند زیرا سرکه جذب سبزیجات می شود و سطح آن در ظرف پایین می آید.


اگر سرکه ی طبیعی در اختیار دارید به خاطر خواص درمانی و طعم خوب آن حتما استفاده کنید اما توصیه می شود قبل از مصرف آن را بجوشانید تا مطمئن شوید آب ندارد.


نکات و هشدارها

سعی کنید برای ریختن و نگهداری ترشی از ظروف شیشه ای استفاده کنید، و اگر مقدور است ظروف شیشه ای تیره رنگ. زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی با مرور زمان عوض می شود و خوشایند نیست.


اگر مایل به استفاده از ادویه در ترشی هستید آن را در مرحله ی آخر اضافه کنید، اما چون ادویه رنگ ترشی را تیره می کند توصیه می کنیم وقتی ترشی رسید ظرف کوچکی از آن را برای استفاده کنار بگذارید و ادویه را به آن اضافه کنید تا در دراز مدت رنگ ترشی تان تیره نشود.


ظروف ترشی را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.


توصیه های اکید در مورد خشک و تمیز بودن دستها، ظروف و پارچه های مورد استفاده برای آن است که کمترین رطوبت و آلودگی که به ترشی برسد باعث کپک زدن ترشی و هدر رفتن همه ی زحماتتان می شود. در همین راستا هنگام استفاده از ترشی ها نیز برای کشیدن آنها از ظرف اصلی از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید و اگر مطمئن نیستید که هیچ آلودگی ای وارد ظرف ترشی که سر سفره آورده اید و مقداری ترشی در آن باقی مانده نشده، باقی مانده ی ترشی را به ظرف اصلی باز نگردانید.

 

محل تبلیغات
آواتار نویسنده

درباره نویسنده :

توضیحی درباره نویسنده سایت

مطالب مرتبط

طرز تهیه مارکوئیس سیب زمینی

طرز تهیه مارکوئیس سیب زمینی

کاسرول برنج و گوشت با سس سالسا

کاسرول برنج و گوشت با سس سالسا

طرز تهیه سوپ جو و معرفی انواع سوپ جو

طرز تهیه سوپ جو و معرفی انواع سوپ جو

طرز تهیه نان شکم پر با خمیر جادویی

طرز تهیه نان شکم پر با خمیر جادویی

طرز تهیه برش های شکلاتی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی

طرز تهیه برش های شکلاتی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

طرز تهیه کوکو بادمجان

طرز تهیه کوکو بادمجان

طرز تهیه ماکارونی با پنیر و گوجه فرنگی

طرز تهیه ماکارونی با پنیر و گوجه فرنگی

طرز تهیه هات چاکلت با نعنا و دارچین

طرز تهیه هات چاکلت با نعنا و دارچین

طرز تهیه مرغ سرخ شده با برنج

طرز تهیه مرغ سرخ شده با برنج

طرز تهیه مرغ خامه ای ایتالیایی

طرز تهیه مرغ خامه ای ایتالیایی

طرز تهیه سس آلفردو

طرز تهیه سس آلفردو

طرز تهیه ساندویچ گوشت ایتالیایی

طرز تهیه ساندویچ گوشت ایتالیایی

طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی غذای اصفهانی

طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی غذای اصفهانی

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و شوید

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و شوید

طرز تهیه خورش آلو و قیسی

طرز تهیه خورش آلو و قیسی

طرز تهیه شامی نارنجی

طرز تهیه شامی نارنجی

طرز تهیه کیک مخملی قرمز مخصوص ولنتاین

طرز تهیه کیک مخملی قرمز مخصوص ولنتاین

طرز تهیه ترشی پیاز سفید

طرز تهیه ترشی پیاز سفید

طرز تهیه ریزوتو مرغ و قارچ

طرز تهیه ریزوتو مرغ و قارچ

طرز تهیه سالاد پرتقال و لبو

طرز تهیه سالاد پرتقال و لبو

طرز تهیه پاستای فاگیولی

طرز تهیه پاستای فاگیولی

طرز تهیه شامی مرغ کنجدی

طرز تهیه شامی مرغ کنجدی

طرز تهیه خورش آلو اسفناج ، به روش گیاهخواری

طرز تهیه خورش آلو اسفناج ، به روش گیاهخواری

طرز تهیه عصاره مرغ

طرز تهیه عصاره مرغ

معجونی معجزه آسا برای نجات سیگاری ها

معجونی معجزه آسا برای نجات سیگاری ها

طرز تهیه املت لقمه ای

طرز تهیه املت لقمه ای

طرز تهیه شیرینی رژیمی بدون آرد و روغن

طرز تهیه شیرینی رژیمی بدون آرد و روغن

طرز تهیه خورش فسنجان با رب ازگیل

طرز تهیه خورش فسنجان با رب ازگیل

طرز تهیه بال کبابی مرغ با سس عسل و زنجبیل

طرز تهیه بال کبابی مرغ با سس عسل و زنجبیل

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

تمامی حقوق متعلق به همین سایت میباشد و کپی برداری از مطالب با ذکر منبع مجاز میباشد .